Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο (12/9, 21:00) την Τουρκία στα ημιτελικά του Eurobasket στη Ρίγα και ο Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις του ζήτησε να μπουν έξτρα πτήσεις από την πατρίδα του για την πρωτεύουσα της Λετονίας, ώστε να βρεθούν όσο περισσότεροι συμπατριώτες του γίνεται στην "Xiaomi Arena".
«Περιμένω από τις αεροπορικές μας εταιρείες να οργανώσουν επιπρόσθετες πτήσεις για τη Ρίγα, ώστε πολλοί Τούρκοι φίλαθλοι να έρθουν να μας υποστηρίξουν σε αυτό το παιχνίδι. Παίζουμε έναν ιστορικό ημιτελικό απέναντι στην Ελλάδα και η υποστήριξη του κοινού μας είναι πολύ σημαντική», είπε ο Αταμάν.
Διαβάστε επίσης...
Δεν πέρασαν μερικές ώρες και ο Αταμάν... εισακούστηκε, καθώς γνωστή αεροπορική εταιρεία από την Τουρκία, που είναι και χορηγός των εθνικών ομάδων της χώρας, προγραμμάτισε πτήση τσάρτερ, που θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής (8:05) απευθείας για τη Ρίγα και θα επιστρέψει τη Δευτέρα. Μάλιστα, η τουρκική ομοσπονδία ευχαρίστησε δημόσια την εταιρεία.
Ατάκες-φωτιά Αταμάν για διαιτησία και Γιάννη! - "Δεν είναι καλά ο Όσμαν"
Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στη μάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας την Τουρκίας την Παρασκευή (12/9, 21:00), υποστηρίζοντας ότι περιμένει να γίνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο Eurobasket 2025, ενώ μίλησε για τη διαιτησία και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι κάνει αρκετά επιθετικά φάουλ. Ο Σπανούλης έχει μάθει κάποια πράγματα από εμένα. Τον άκουσα στην Κύπρο να λέει για τις λίγες βολές του Γιάννη Αντετοκούνμπο και είδα χθες σούταρε 16. Εγώ λέω ότι κάνει συνέχεια επιθετικά φάουλ και πρέπει οι διαιτητές να τα σφυρίξουν», πρόσθεσε!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του για:
Την κόντρα με την Ελλάδα στα ημιτελικά: Μάλλον είναι το πεπρωμένο μου. Και στη Euroleague αντιμετώπισα την Εφές και ήταν αρκετά έντονο συναισθηματικά για εμένα. Τώρα θα κοντραριστώ με παίκτες που έχω στον Παναθηναϊκό και ξέρω πόσο σημαντική θα είναι η πρόκριση για την Ελλάδα, αλλά το ίδιο σημαντική θα είναι και για εμάς. Θα είναι σκληρό παιχνίδι, η Ελλάδα έχει έμπειρους παίκτες. Δεν είναι μόνο ο Γιάννης, είναι και ο Σλούκας και ο Παπανικολάου και άλλοι με μεγάλη εμπειρία. Ίσως να είναι ένα από τα λίγα τόσο δυνατά παιχνίδια σε αυτή τη διοργάνωση.
Τον Βασίλη Σπανούλη: Ο Σπανούλης έδειξε και στο Περιστέρι και στη Μονακό πως είναι καλός προπονητής. Είναι έξυπνος. Έχει παίξει μπάσκετ. Ήταν από τους πιο έξυπνους παίκτες στην Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει έμπειρους παίκτες, έχει δουλέψει πολύ στη χημεία της και έχει κι έναν από τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου, τον Γιάννη, τον οποίο δουλεύει πολύ καλά.
Τον τραυματισμό του Όσμαν: Ο Όσμαν δεν είναι καλά, έχει σοβαρό τραυματισμό. Το μόνο θετικό για εμάς είναι ότι δεν έχει κάποιο κάταγμα. Οι γιατροί θα προσπαθήσουν να διορθώσουν το ζήτημα και σίγουρα δεν θα είναι στο 100%. Θα σκεφτώ αν θα παίξει, την ημέρα του αγώνα. Δεν αποτελεί δικαιολογία αν δεν παίξει, θα πρέπει να σκεφτούμε λύσεις…
Τους Έλληνες παίκτες του από τον Παναθηναϊκό: Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να σταματήσει τον Σλούκα, αλλά θα προσπαθήσουν οι παίκτες μου. Ο Μήτογλου είναι επίσης εξαιρετικός παίκτες, ελπίζω να μην βρεθεί σε καλή μέρα. Αλλά ο Σλούκας είναι ο κορυφαίος pointguard της Ευρώπης.
Τις επιδόσεις του Σαμοντούροφ: Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν του δώσαμε σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον βλέπω να παίζει και να αποδίδει εξαιρετικά. Είναι πολύ καλό παιδί. Θα είναι ένα νέο αστέρι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν υπάρχουν πολλά αστέρια αυτή την εποχή από τις νέες γενιές και θα είναι ένας από τους καλύτερους.
Τον Αντετοκούνμπο και τον τρόπο με τον οποίο θα τον σταματήσει: Ο Γιάννης μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει. Θα επικεντρωθούμε στην άμυνά μας. Θα σκεφτούμε τι matchup θα φτιάξουμε. Ο Σπανούλης είναι και πνευματικά έξυπνος. Έχουμε κάνει πολλές κουβέντες και θεωρώ ότι έχει μάθει αρκετά από εμάς. Είδαμε Ντόντσιτς, Σενγκούν και Γιόκιτς και τώρα με τη Λιθουανία είχε 16. Και είδα ότι χθες κόντρα στην Λιθουανία εκτέλεσε 16 βολές. Έξυπνη κίνηση. Στο NBA υπάρχει χώρος για επιθέσεις και ο Γιάννης είναι ο κορυφαίος σε αυτό. Στην Ευρώπη είναι διαφορετικό. Εγώ λέω ότι κάνει συνέχεια επιθετικά φάουλ και πρέπει οι διαιτητές να τα σφυρίξουν.
Το Final-4 2026 στην Αθήνα: Συγχαρητήρια σε όλους στον Παναθηναϊκό για την καλή δουλειά και στη Euroleague που έδειξε εξυπνάδα, αφού το Telecom Center είναι η καλύτερη αρένα με διαφορά στην Ευρώπη και η Αθήνα είναι από τις κορυφαίες μπασκετικές πόλεις. Θα είναι πολύ συναισθηματικό, ωραίο Final-4 φέτος και ελπίζω να είμαι εκεί με τον Παναθηναϊκό. Θα γίνει μεγάλη μάχη όπως κάθε χρόνο στη Euroleague, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για το ελληνικό μπάσκετ, τους οπαδούς και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού όλοι θ’ απολαύσουν πραγματική ατμόσφαιρα μπάσκετ.
 
     Super League
                                                                Super League
                             Premier League
                                                                Premier League
                             Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                                                                Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                             Champions League
                                                                Champions League
                             Europa League
                                                                Europa League
                             UEFA Conference League
                                                                UEFA Conference League
                             Bundesliga
                                                                Bundesliga
                             Serie A
                                                                Serie A
                             La Liga
                                                                La Liga
                             Ligue 1
                                                                Ligue 1
                             Superleague 2
                                                                Superleague 2
                             Κύπελλο Ελλάδας
                                                                Κύπελλο Ελλάδας 
                             Euroleague
                                                                                                 Euroleague
                             Basket League
                                                                                                 Basket League
                             NBA
                                                                                                 NBA
                             Eurocup
                                                                                                 Eurocup
                             Basketball Champions League
                                                                                                 Basketball Champions League
                             Volley
                                                                                     Volley
                         Tennis
                                                                                     Tennis
                         Πόλο
                                                                                     Πόλο
                         Στίβος
                                                                                     Στίβος
                         Αυτοκίνητο
                                                                                     Αυτοκίνητο
                         
         
         
                             
                             
                                                 
                 
                 
                         
                    
             
                    
             
         
         
         
         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    